ПОЛИТИКА

Бивш министър на Борисов хвърли голяма бомба за правителството, ето как ще стане

След поредната брачна нощ съседите ще чуят малко кавги, ще мине ден-два, но в крайна сметка кумовете ще обявят, че няма да има разтрогване на брака. Няма причина да се отива на нови избори. Така обрисува отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ бившият вътрешен министър проф. Веселин Вучков в ефира на Нова нюз.

По думите му, ако все пак отидем на нови предсрочни избори, партия ГЕРБ би увеличила с няколко депутати парламентарната си група, но като цяло нови избори няма да донесат голяма алтернатива на сегашното управление.

„Очаквам до понеделник да си стиснат ръцете и да имаме правителство с хоризонт до Нова година. По-големият въпрос обаче е как ще продължи да се управлява“, отбеляза той.

Относно реформата в службите бившият вътрешен министър обясни, че „самоцелната смяна“ на ръководителите им не представлява някаква сериозна промяна.

Дали пък не трябва да се постави въпросът що за служба е ДАНС? Някой народен представител може ли да отговори каква е тази служба? Беше ли нужно да имаме служба с такъв широк профил?

Или пък НСО, необходимо ли е да бъде част от Българската армия? След това сринато доверие между управляващите съм скептичен по отношение на реформите. Склонен съм да смятам, че ще имаме политическо управление, но не и сериозни реформи, смята проф. Вучков.

Според него липсата на редовно правителство ще се отрази негативно на амбициите ни за пълноправен Шенген.

За финал бившият вътрешен министър изказа мнение, че би било разумно бежанските центрове в бъдеще да бъдат строени извън големите градове в страната.

ПРОЧЕТИ

Back to top button