ПОЛИТИКА

В СОС взеха ключово решение

Столичният общински съвет отново има избрани зам.-председатели, съобщи NOVA. Те са същите, които бяха избрани и преди областният управител Вяра Тодева да върне решението заради пропуски в гласуването и процедурата по свикване на събранието. Заемащите длъжностите са от квотите на ГЕРБ, БСП, „Възраждане“ и „Синя София“.

 

ПП–ДБ–СС настоява комисиите да бъдат разпределени според математическа формула и вота на гражданите. „Ако смятате, че първата политическа сила, с 23-ма съветници, е ОК да има две от най-малките комисии без голямо отношение към големите проблеми на града, ние не смятаме така“, обясни Васил Терзиев.

На изслушване беше и районният кмет на „Илинден“ Емил Бранчевски заради протест пред общината с искане за неговата оставка. 

Освен това Марта Георгиева от ПП-ДБ-СС поиска Терзиев да отмени разрешение за посолството на Русия и посланик Елеонора Митрофанова в София да се чества тържествено Денят на защитника на отечеството. 

Отхвърлен беше доклад на Терзиев относно Участие на районните администрации на Столичната община като водещи партньори по проекти по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“. 

ПРОЧЕТИ

Back to top button