ЛЮБОПИТНО

Загадъчни кадри от 1938 г.: Пътешественичка във времето държи смартфон в ръката ВИДЕО

Кадри от 1938 г. дадоха надежда на хората, че пътуването във времето е възможно, след като на тях е показана жена, която говори по нещо, което изглеждаше като мобилен телефон, пише Daily Star.

Заснети в края на 30-те години на миналия век, кадрите предизвикват вълнение сред теоретиците на пътуването във времето.

Във видеото жената поставя ръка на ухото си, сякаш държи телефон и говори.

Но дори и за човек с най-елементарни познания по история е ясно, че през 1938 г. е било невъзможно да носите безжичен телефон със себе си.

В тази връзка заснетият кадър накара конспиративните теоретици да се зарадват, понеже те заявяват, че са получили ново доказателство, че пътуването във времето наистина съществува.

Според тях на кадрите ясно се вижда как жена говори по мобилен телефон няколко десетилетия преди изобретяването на тази технология.

Видеото е заснето в завод в САЩ преди 85 години. Откакто е качено в YouTube, видеото има повече от 1,7 милиона гледания.

Това, което привлича особено вниманието, са действията на млада жена в рокля. Невъзможно е да се потвърди дали тя наистина държи смартфон или просто чеше лицето си, но изглежда, че държи нещо в ръката си.

„Жената, която виждате, е моята прабаба Гъртруд Джоунс. Тя е на 17 години на кадрите. Попитах я за това видео и тя го помни много добре. Тя казва, че в завода на Dupont имало телефонен отдел. Те експериментирали с безжични телефони.

– Гертруд и пет други жени получили тези безжични телефони за една седмица. Гертруд разговаря с един от учените, който държи друг безжичен телефон, който е отдясно на нея, докато тя преминава“, пише един от потребителите в мрежата.

Превод и редакция

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button