ЛЮБОПИТНО

Лисица открадна телефон от служител по защита на животните и ето какво направи ВИДЕО

Във Великобритания дива лисица открадна смартфон от служител на Кралското общество за предотвратяване на жестокостта към животните и засне себе си на видео, съобщава Surrey Live.

Инцидентът е станал в село Багшот, графство Съри, където е пристигнал служителят Бен Фицкоста. Специалистът е получил сигнал за лисица с наранена лапа. Той намерил дивото животно и включил видеозаписа на телефона си, за да заснеме процеса на спасяване.

Обаче, веднага щом Фицкоста инсталирал смартфона, лисицата го грабнала и се втурнала в храстите наблизо. Тя изчезнала в храстите, а след това хвърлила телефона на земята и го подушила. След това тя избягала, забелязвайки приближаващия мъж. Миг по-късно Фицкоста намерил и взел телефона.

„Честно казано, тази случка ми направи деня, видеото беше наистина забавно. Радвам се, че върнах телефона. Трябваше да тичам, за да настигна лисицата, тъй като знаех, че ще захвърли смартфона някъде в храстите“, казва той.

Специалистът успял да хване пострадалата лисица. След преглед се оказало, че лапата й е възпалена от стара травма. В момента тя е на лечение в клиника за спасяване на диви животни.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button