ПОЛИТИКА

Министър с голяма новина за земеделските протести

Споразумението между българските земеделци и властта официално се финализира. Утре то трябва да бъде подписано в Министерския съвет.

„Всичко, за което се бяхме разбрали в петък, беше оформено окончателно с юристи, за да има приличен вид. По същество нови неща няма.

В понеделник в 12 ч. ще дойдат протестиращите представители на две организации, ще се срещна и с тях”, заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, след срещата със земеделците продължила повече от 4 часа.

„Обединени земеделски производители и Български фермерски съюз пожелаха среща и ще дойдат в министерството. Другите дойдоха горе, опитахме се да направим смислен разговор, те казаха, че е било късно и идват, за да ми искат оставката”, посочи министърът.

„Има едни правила, които ги наложихме и някой хора не се съобразяват. Ако ви покажа списъка с браншовите организации, на които искахме да се легитимират с: последно отчетно събрание, членска маса, платила три години назад членски внос (което сочи, че имаш постоянно членове), ще ви заболят главите.

От друга страна правилата са такива – всеки, който е изпратил желание за среща с определени проблеми и предложения, е дошъл и сме направили разговор”, уточни Вътев.

Представител на земеделците обясни, че това е била една техническа среща. „Списък от нещата в петък е изпратен в Министерски съвет. Очакваме резултатите от там. Финализирането на споразумението ще научите в понеделник следобед, когато очакваме покана при министър-председателя”, посочи той.

Няколко земеделски организации не са съгласни с договореното и подновяват блокадите утре. Техните действия обслужват политически цели, казаха днес от Българската аграрна камара.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button