ЛЮБОПИТНО

Починаха най-възрастните сиамски близначки, едната смени пола си

Най-възрастните сиамски близнаци в света Лори и Джордж Шапел починаха на 62-годишна възраст.

Лори и нейният транссексуален близнак Джордж починаха в неделя в болница в Пенсилвания по необявени причини, според техните онлайн некролози.

Братът и сестрата, които имаха частично слети черепи и споделяха 30 процента от мозъка си, опровергаха на лекарите, които казаха, че няма да доживеят над 30-годишна възраст, съобщава „Дейли Мейл“.

По-рано близнаците влязоха в новините, след като Джордж, бивша Дори, се разкри като транссексуален.

Лори беше здрава, но Джордж, който имаше спина бифида, беше прикован към инвалидна количка, която близначката му буташе.

Той се радваше на успешна кариера като кънтри певец, но Лори преследваше интересите си на друго място като печелейки  награди в боулинга. Тя също така работеше в болнична пералня в продължение на няколко години през 90-те, подреждайки графика си около концертите на Джордж, които ги отведоха по света до различни страни, включително Германия и Япония, според Световните рекорди на Гинес.

Братът и сестрата станаха първите сиамски близнаци от един и същи пол, които се идентифицират като различни полове, след като Джордж, чието първоначално име беше Дори, обяви, че транссексуален мъж през 2007 г.

Те станаха най-възрастните женски сиамски близнаци през 2015 г., изпреварвайки Маша и Даша Кривошляпови, които починаха на 53 години. Лори и Джордж са надживени от баща си, шест братя и сестри, и няколко племенника.

Те са носители на рекордите Гинес за най-възрастните сиамски близнаци и най-дълго живелите сиамски близнаци от женски пол в историята. 

ПРОЧЕТИ

Back to top button