ПОЛИТИКА

Проф. Коларова не се сдържа и каза истината за US визитата на Денков

„Не ми се вярва ГЕРБ да дадат ресора външна политика. Партията държи страшно много на това министерство, имала е няколко външни министъра. И Екатерина Захариева и Даниел Митов за били успешни външни министри.

ГЕРБ разполага с много хора, които са доказали, че могат да бъдат външни министри. Акад. Денков ще бъде вицепремиер“, това заяви в ефира на БНТ политологът Румяна Коларова. 

Истината е, че посещението на Денков в САЩ е готвено с план да си разменят местата с Габриел. Най-разумно би било да се отложи това посещение.

Според мен такова посещение трябва да бъде подготвено на ниво, защото в противен случай ще нанесе щети не само на Денков, но и на „Продължаваме промяната“ (ПП). От самото начало ние политолозите говорим, че коалицията с „Демократична България“ (ДБ) срива авторитета на ПП.

Според мен сега на тях им предстоят две големи изпитания първото е че тази ротация ще стане с мандата на ГЕРБ, а второто е как ще бъдат сменени тези хора“, заяви тя. 

„Президентът Румен Радев в момента се опитва да се противопостави не само на сглобката, но и на една политика, която гарантира стабилност без алтернатива“, уточни Коларова.

„Аз мисля, че президентът се е главозамаял, трябва да им благодари и да даде някакъв подарък на „Продължаваме промяната“, тъй като те го изнесоха на раменете си.

Появиха се едни момчета, които първоначално изглеждаха безупречни и корумпирани и хората им се довериха, а Радев съвсем не изглеждаше така след 5 години мандат“, заяви политологът.

„Не случайно Конституцията на България не е дала власт на президента Радев, заради властолюбието му. Разликата между него и всички предишни президенти е очевадна.

Истината е, че той трябва да направи избор. Трябва да се дистанцира от властта. Неговата кауза от начало беше да критикува управляващите. Случи се това, че тази власт той я упражнява цели две години“, завърши Коларова.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button