ОБЩЕСТВО

Росен Желязков заминава за Азербайджан с Тошко Йорданов и Драгомир Стойнев

Снимка: Булфото, архив

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде на официално посещение в Република Азербайджан на 4 март 2024 г. Визитата е по покана на председателя на Милли Меджлиса (азербайджанския парламент) проф. д-р Сахиба Гафарова, съобщиха от пресцентъра на НС.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще разговаря с председателя на парламента на Азербайджан проф.

д-р Сахиба Гафарова. След срещата на „четири очи“ на председателите на двете законодателни институции ще започнат пленарните разговори между представителите на парламентите на България и Азербайджан. Росен Желязков ще се подпише в почетната книга за официални гости на азербайджанския Милли Меджлис.

В началото на визитата председателят на парламента Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще отдадат почит пред паметта на националния лидер Гейдар Алиев в Алеята на честта. Предвижда се по-късно народните представители да положат и венец в Алеята на мъчениците.

По време на официалното посещение в Баку председателят на Народното събрание Росен Желязков ще разговаря и с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев.

В състава на българската делегация са народните представители от Групата за приятелство България – Азербайджан Десислава Трифонова (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид (ПГ на ДПС) и депутатите Ангел Георгиев (ПГ „Възраждане“), Драгомир Стойнев (ПГ „БСП за България“ и член на Групата за приятелство) и Тошко Йорданов (ПГ „Има такъв народ“).

ПРОЧЕТИ

Back to top button