ЛЮБОПИТНО

Тя написа есе от 19 думи за филма “Боен клуб“ и получи шестица СНИМКА

Уф, есета. С изключение на един или двама души, които изглежда се наслаждават на писането на думи и текстове в делнична вечер, есетата изпълват със страх повечето младежи.

Всеки, на когото се е налагало да пише есе в училище или университета, знае колко е мъчително да се опитва да събере всяка ключова информация в колкото се може по-малко думи, пише Ladbible.com.

Или още по-лошо – да се налага да се изказвате с хиляди думи за нещо.

Някак си учениците намират сили да намерят десет различни начина да кажат едно и също нещо, за да натрупат свещения брой думи.

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

Но една доста смела ученичка реши да подходи по различен начин към есето си за легендарния филм „Боен клуб“. Тя решила да пише за култовия хит от 1999 г. с Едуард Нортън и Брад Пит, в който героите им решават да създадат мазохистичен подземен боен клуб.

И някак си ученичката успява да го направи само с 19 думи – въпреки колко много неща може да се кажат за филма, уточнява GlasNews.

Но по-невероятното е, че за „есето“ си е успяла да получи 100/100 от учителя си.

Споделяйки тази голяма победа в X (Twitter) Алисън Гарет пише: „Описанието на задачата за есе 5 беше да напишем рецензия за филм, който сме гледали. Възможността се появи и аз се възползвах от шанса си.“

И така, какъв новаторски анализ е демонстрирала, за да получи толкова възторжени отзиви?

Цитирайки най-емблематичната реплика от филма, тя започва есето си с: „Първото правило на бойния клуб е: не говориш за бойния клуб.“

В края на страницата добавя: „Това е всичко, това е моето есе.“

И за да докаже, че това не е шега, Алисън публикува и скрийншот на коментарите, направени от преподавателя, след като е прочел нейното „есе“.

Повечето от нас биха били ужасени, ако напишат подобно есе и чакат да получат критика, но професорът на Алисън е просто впечатлен – макар че предупреждава да не се опитва да направи същото с друг преподавател.

Той написа в раздела за коментари на страницата за изпращане на есето: „Дълго време се борих за тази оценка. Накрая реших, че получавате оценка за чувство за хумор и за това колко подходящо е ревюто ви за този конкретен филм.

„Позволете ми да ви предупредя: НЕ се опитвайте да правите подобни неща с други професори; те може да нямат моето чувство за хумор“.

След като беше споделен, постът на Алисън привлече голямо внимание онлайн. Един човек пише: „Винаги са ми казвали, че животът е да поемаш рискове… Бях меко казано уплашена.“

По-късно Алисън добави: „Получих 100 точки на работата и издържах класа с отличен.“

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button