ИКОНОМИКА

Юруш: Ето къде инвестират крупни суми българите в чужбина

Много българи, които живеят и работят в чужбина, купуват имоти в България, казват брокери. Въпреки поскъпването на апартаментите в България, те продължават да са едни от най-евтините в Европа. Затова много българи в чужбина предпочитат да инвестират тук парите си. пише „Труд“.

Въпреки че сега са в чужбина, някои купуват имоти в България, за да живеят в тях след години като се върнат в родината. Други купуват жилища за своите деца, а трети – с чисто инвестиционна цел.

В България най-често продават новите жилища на шпакловка и замазка. Дали купувачът ще поиска да завърши имота и в какъв срок ще го да прави зависи от него.

Ако човек купува жилище, в което да живее, се стреми максимално бързо да направи необходимите довършителни работи и да се нанесе. Но ако живее в чужбина и купува имот като инвестиция, довършителните работи не са му приоритет.

На пазара има предлагане на жилища, които хората са купили като инвестиция и сега искат да реализират печалба от високите цени. Има оферти на добре направени имоти и дори с обзавеждане, но те са на по-високи цени. Купувачите са внимателни и правят по няколко огледа преди да изберат кой апартамент е най-подходящ за тях.

Има голямо търсене на многостайни апартаменти и на такива с големи тераси и хубави гледки. Но има и много хора с ограничени финансови възможности, които също искат да имат собствен дом. Те не търсят голяма площ, а по-скоро функционално разпределение на пространството. За някои купувачи е важен броят на стаите, а не толкова големината им.

ПРОЧЕТИ

Back to top button