ПОЛИТИКА

Асен Василев се размечта за петролни кладенци

Ние обикаляме с автобус и няма как да зареждаме на ниски цени. Аз се радвам, че цените на колонките падат, но това е заради падането на цените в световен план, а не на действащия кабинет. Това коментира пред Нова ТВ съпредседателя на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев.

„Тази година за първи път „Лукойл“ плати данъци.

Българските цени на крайните потребители винаги са били сред най-ниските“, натърти той.

„Ако не открият петролни кладенци няма как да намалят драстично цената на горивата“, оправда се Василев.

„Ние видяхме, че служебния кабинет се отказа от едни уговорени доставки на газ без да има алтернатива. Ако на 1-ви октомври тръгне българо-гръцката връзка, автоматично цената на азерския газ ще падне, както го уговорихме ние“, натърти той.

„Нищо не ме притеснява от проверката на ДАНС в икономическото министерство“, каза Василев.

„Актуализацията на бюджета беше приета със 130 гласа. Фискалната стабилност е нормална. Служебното правителство дори каза, че бюджета ще бъде изпълнен , както е приет. Целенасочена политика е парите да не стигат до българските граждани, а до определени олигарси“подчерта той.

„Целият български бизнес трябва да бъде подпомогнат. Всички, които ползват електричество ще бъдат подпомогнати. Цената за бита спрямо миналата година е нагоре с 2-3%, а нашата цена на ток за бизнеса е една от най-ниските в ЕС“, заключи Василев.

ПРОЧЕТИ

Back to top button