ПОЛИТИКА

Балабанов разкри ще получи ли новата коалиция безпринципната подкрепа на ИТН

„Има такъв народ“ винаги е имал принципна позиция. Това каза пред bTV секретарят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов.

„Още по време на предизборната кампания казахме, че целта ни ще е този парламент да е работещ. България е в институционална, парламентарна и финансова криза.

Нещата са неспасяеми, ако не се появи нещо, за да извади страната от тези кризи. Нашият подход беше да видим дали първата политическа сила има ясна програма и експерти. 

Водихме няколко разговора, но те бяха прекалено общи. Затова позицията ни беше да подкрепим експертно правителство с първия мандат, ако не се получи, да подкрепим експертно правителство с втория мандат, а ако няма правителство и с втория мандат, сме готови да получим третия мандат и да положим всички усилия за експертно правителство“, обясни Балабанов.

„До последния момент очаквахме да видим какви ще са експертите и каква работа трябва да се свърши, но никой не потърси ИТН. При такова положение ние никога няма да дадем безпринципна подкрепа и няма да се ротираме или връткаме в името на някакви безпринципни цели“, подчерта той.

„Умело се говореше как експертите трябва да изкарат България от кризата, а днес видяхме, че задкулисно е договорено безпринципно правителство с втория мандат“, добави секретарят на ПГ на ИТН.

„В последните 2 г. ИТН свърши много принципни неща. Ние изчегъртахме модела ГЕРБ и той никога повече няма да са в публичната власт. Ако не беше ИТН, нямаше да се стигне до това, което днес говори главният прокурор. За разлика от тези, които президентът нарече шарлатани.

След ареста на Бойко Борисов от ПП и ДБ се възмущаваха от действията на прокуратурата, а сега ПП-ДБ ще пазят Бойко Борисов от главния прокурор. С днешния брифинг те му дават възможност на легитимация. Начинът, по който говореха днес, показа, че са се договорили задкулисно“, каза още той. 

„Правителство с такава ротация и с такъв финансов министър като Асен Василев да ми говорят за морал и ценности е абсурдно и ИТН ще бъде категорична опозиция на такъв модел на управление. Това е бъдещо правителство на алчността. ИТН ще работи за това всички реформи да са ясни, практични и прозрачни“, каза още Балабанов.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������