СВЯТ

Бебето от корицата на Nevermind загуби делото срещу Nirvana

Американската група Nirvana спечели дело от мъж, който твърдеше, че образът му като голо четиримесечно бебе на обложката на оригиналния албум на групата от 1991 г. Nevermind е детска порнография. Това пише New York Post.

В петък, 2 септември, американският окръжен съдия Фернандо Олгуин в Лос Анджелис каза, че 31-годишният Спенсър Елдън е чакал твърде дълго преди да направи обвинението, че Нирвана го е експлоатирала сексуално.

Делото е заведено повече от 10 години, след като „жертвата“ научи за корицата.

Сред обвиняемите бяха членовете на Nirvana Дейв Грол и Крист Новоселич, вдовицата на покойния вокалист на Кърт Кобейн Кортни Лав и няколко звукозаписни компании и фотографът Кърк Уедъл. Елдън поиска 150 000 долара обезщетение от всеки ответник.

Делото е заведено заради използването от страна на рок групата на снимка от 1991 г., направена във водния център Pasadena в Калифорния. На снимката малкият Елдън плува гол към доларова банкнота, която е пробита от рибарска кука.

През 2003 г., на 12-годишна възраст, момчето е интервюирано от списание Rolling Stone за снимката, заявявайки, че „вероятно получава малко пари за нея“. Миналата година Елдън каза, че снимката му е причинила „щети за цял живот“. Трябва да се отбележи, че това не му попречи да си направи татуировка с името на албума „Nevermind“ на гърдите си през 2016 г.

През януари тази година съдът отхвърли иска на „голото момче“, но той го заведе отново.

Превод

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button