ПОЛИТИКА

Биков посочи какво трябва да започне да прави следващото НС веднага след изборите

„В момента, в който свикаме парламентът, веднага трябва да започнем да се занимаваме с бюджета за 2023. Това трябва да бъде подготвено и подпомогнато и от служебното правителство, защото това е процес, който трае поне два месеца”. Това посочи в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS  Тома Биков. „Разбира се, ново правителство, нов финансов министър, ще има нови идеи, но поне тази, техническата, основа да бъде готова, за да може да си влезе бюджетът, когато трябва, ако има правителство“, уточни той.

Той подчерта личното си мнение за договора с „Газпром“, чийто срок изтича в края на годината и който соред него те трябва да изпълнят: „Ние трябва да направим възможното да получим количествата газ, които „Газпром” ни дължи. За мен най-добрият вариант е ние да си получим тези количества газ от „Газпром” до края на годината“.

Тома Биков не пожела да даде оценка на служебното правителство, което е само на 20-тина дни и я обвърза с резултатите от казуса с газа. 

„Служебното правителство в тази тема, освен краткосрочния казус дали ще има газ ноември и декември, трябва да започне паралелно да решава и дългосрочния казус. А това означава да започне да предприема действия за подписването на дългосрочни договори за газ извън „Газпром”. Такива възможности има, но те също изискват време”, посочи Биков.

Като водачът на ГЕРБ-СДС в 24 МИР София Тома Биков коментира: „Този район е доста специфичен, той е по средата на София – той обхваща и периферията, и центъра.  Колкото до Кирил Петков, там кампанията ще бъде национална. И едва ли в самия район ще водим битката –тя ще бъде изведена на национално ниво”.

Той очаква Петков да представи програмата на ПП, техните идеи и предложения.

”Само: „С ние сме честни, а вие сте мръсници” според мен това няма да реши нито един проблем”, посочи Тома Биков.

ПРОЧЕТИ

Back to top button