ОБЩЕСТВО

Бившият правосъден министър: „В България 97% от внесените обвинителни актове приключват с осъдителни присъди.

кадър: Нова тв

И следващият кабинет ще бъде коалиционен. В България няма толкова голяма политическа сила, която да получи възможност да управлява самостоятелно. И в тази ситуация политиците трябва да проявят разум и смирение и да работят в името на функциониращи правителство и парламент. Това каза в ефира на „Събуди се” Надежда Йорданова, бивш правосъден министър.

Йорданова обясни, че ДБ е предложила предизборна коалиция на „Продължаваме Промяната”, за да се реши още в началото на предизборната надпревара коя ще бъде първата политическа сила на кого ще бъде връчен мандатът.

„Това е притегателна сила за избирателите. Но решението вече е ясно. То дава възможност на ДБ да заяви още по-ясно своята физиономия, цели и приоритети”, смята ексминистърът.

Според Йорданова партията ѝ не може да се коалира с ГЕРБ в бъдеще. „Те пропуснаха много възможности. За съжаление все още не са изоставили старите корупционни практики. На този етап имаме коренни разлики”, коментира тя.

Тя коментира и работата на съда и прокуратурата. „В България 97% от внесените обвинителни актове приключват с осъдителни присъди. Проблемът, с който трябва да се справим, е в случаите, които не стигат до съда, разследват се твърде дълго, изобщо не се разследват или разследванията се прекратяват преждевременно”, обясни Йорданова.

Тя бе категорична, че институциите са по-важни от личностите. „Не бива едно или друго решение да бъде поставяно в залог спрямо определен човек”, смята Йораданова.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button