ОБЩЕСТВО

Блокада днес пред Министерския съвет заради „Газпром”

Снимка Булфото, архив

И днес ще има протестиращи на площада в столицата заради „Газпром“. Гражданско движение БОЕЦ започва протест – блокада на Министерския съвет от тази вечер с искания за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че няма да подновява доставките и да сключва нов договор за доставка на газ с „терористите“ от „Газпром“, пише dunavmost.com.

Протестиращите планират да опънат палатки и шатри пред входа на правителствената сграда на бул. „Дондуков“ 1.

Те се събират от 19 часа на Ларгото.

В съобщение на лидера на сдружението Георги Георгиев за блокадата се казва:

„Ще се съберем в понеделник. Без страх и без компромиси! Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя господар от Кремъл за даваните обещания и поетите задачи, но ние няма да позволим да ни сложат отново примката на „Газпром“! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената. „Газпром“ щели да ни доставят евтин газ — ни облъчват от служебния кабинет и всички кремълски слуги от сутрин до вечер. Но парите от „Газпром“ отиват за войната в Украйна! Значи няма проблем да плащаме за убийствата на невинни жени и деца, стига да ни излиза евтино, така ли?!

НЯМА ДА СТАНЕ! Ние не сме убийци“.

Георгиев припомня, че има и други варианти за доставка на газ и ги изреждат: ОАЕ, Турция, Италия, Азербайджан, Румъния. На твърдението на служебния енергиен министър, че преговорите с „Газпром“ са „неизбежни“ той отговаря с: „Неизбежно е да си заминете!“.

Целта на протеста-блокада той формулира така: „Да не позволим да ни върнат в орбитата на Путин, корупцията и мрака“.

По план блокадата ще продължи до 31 август, сряда, когато се провежда редовното заседание на Министерския съвет.

ПРОЧЕТИ

Back to top button