ОБЩЕСТВО

Борисов разкри как ПП са обслужили Путин и са направили България още по-зависима от Русия

Какво показва докладът на БНБ? Общо износът за първите 4 месеца е нараснал с 33,6%. Говорили сме го – селскостопанска продукция, земеделие, заеми и производство на оръжия.

Търговското салдо се увеличава, което влошава показателите на страната. Това разкри лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънредна пресконференция на партията.

„Влошаването на търговското салдо с Русия е 2 млрд. Вносът на страната ни от Руската федерация по време на санкциите е нараснал със 160,8%. Това чували ли сте го? Прочели ли сте го? Това ли е откъсването, уважаеми Христо Иванов и Атанас Атанасов, от Русия? ПП са ясни, но тия хора ги уважавам“, допълни той.

„160% нарастване, което показва накъде изтичат капиталите на България. Още по-ясни са данните на НСИ за периода януари-май 2022 година по отношение на търговията с трети страни. Салдото с руската страна е стигнало 4,6 млрд. лв. Милиарди сте изнесли по посока Руската федерация“, каза Борисов.

„Само за 5 месеца активно управление на тия партии, България стана в пъти по-зависима от Русия. Какво се случи с диверсификацията? Вносът нарасна със 160%. Нали беше бензиностанция с ракети, щяхме да ги нападаме, ястреби станахме“, попита той.

Борисов каза, че вече си обяснява, че това е най-изгодното правителство, което обслужва интересите на Путин и Руското правителство.

„Искат да изкарат Радев, че е руския човек, а те са машина за манипулации. Какво направиха на Путин, като изгониха чистачките и готвачите? Дали са му нанесли щета и дали няма да го приеме на фона на милиардите, които идват от нас“, замисли се лидерът на ГЕРБ.

„Слави Трифонов ги изобличи в лъжи и разкри, че е ставало въпрос само за пари. Служебното правителство трябва да оправи щетите, но капанът е щракнат“, каза той.

„Единственото място, от което българския народ печели пари от Руската федерация е Балкански поток. От никъде другаде. Искам да кажа на тея с международните скъпи пиари – всеки, който каже, че от Балкански поток няма 5 точки, от които да влезе газ у нас, да ми покаже.

На всеки, който каже, че 12 години не е правена гръцката връзка, ще попитам защо Костов и Орешарски, Виденов и Станишев не направи гръцката връзка? Стигат едни тръби и те дойдоха на гръцка територия 2020 година, през което време щяхме да започнем да финансираме, изграждаме и строим“, разкри бившият премиер.

Той коментира и инициирания референдум за президентска република от лидерът на ИТН Слави Трифонов.

„К’во да ви кажа? Когато говоря за Слави Трифонов, аз никога не бих го нарекъл певец от миналото, а бих го оставил на място при най-добрите певци на България за всички времена.

Неговите хитове се слушат навсякъде. От това той разбира много. От всички, което прави напоследък той имаше реалният шанс да управлява, това е може би най-новото шоу, което ще води. Не съм конституционалист и не знам дали с референдум може да се прави, но като се знае в България колко бързо едно еднолично управление се превръща в не много красиво нещо, считам, че партиите трябва просто да бъдат по-отговорни“, каза Борисов.

„Проблемът на ГЕРБ беше, че 12 години нямаше опозиция. Демокрацията изисква стабилна опозиция. Тогава никой няма да си позволява да прави схеми, защото всички ще го наблюдават.

Има различни форми на управление – Китай, Русия и САЩ са президентски републики, но зависи от системите надолу. Зависи колко са силни и каква отговорност имат“, обясни още той.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������