ЛЮБОПИТНО

Брежнев искал Ванга да удължи живота му

Една от личностите, белязали бъдещето на света Михаил Горбачов, се пресели в отвъдния свят. Именно оттам голямата пророчица Ванга, тачена особено в Русия, казваше, че получава информация за бъдещето. Понякога тя идвала от духове на починали хора, а друг път от мистериозен светия, който й се явявал като конник от светлина, пише „Телеграф“.

Със своята дарба българката успяла да разгадае съдбата на доста от политическите лидери оттатък Черно море.

Изключително феноменално тя предсказала перестройката и промените, тръгнали след нея в цял свят близо десетилетие по-рано. Двигател на тези промени е именно политикът с белега на главата, както голямата пророчица виждала Горбачов в своите видения.

Безработни

През 1980 г. баба Ванга казала: „Скоро важните лидери ще загубят работата си. Ще дойдат нови диктатори. Очаквайте промени, големи промени към по-добро“. Всъщност на 10 ноември 1982 г. генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев умира и тези, които го заменят – Андропов и Черненко. Възрастни и доста болни, те не успяват да достигнат политическата тежест на своя предшественик. След това идва младият и амбициозен Михаил Горбачов, инициаторът на митичната перестройка.

В първите 1-2 години обаче партийни функционери питали самата Ванга какво значи този термин, но и тя вдигала рамене. През 1985 г. той не е ясен дори в СССР, камо ли в сателитните държави като България. Постепенно става ясно, че това са икономически реформи(вариант на ускореното развитие), в комбинация със свобода на словото плюс заклеймяване на порядки от времето на Сталин.

Чужд сред свои

За самия „Горби“, пред една пловдивчанка пророчицата казала, че този човек ще бъде любим на света, но ще бъде като чужд в родината си. Така и се случва. На практика действията на Горбачов слагат край на Студената война, водят до мирното оттегляне на КПСС от властта и разпадане на Съветския съюз. Той получава Нобелова награда за мир през 1990 г., но до своята кончина мнозина руснаци го считат за предател. Макар той да е човекът, позволил свобода на словото, мнозина го обвиняват за разпадането на съветската суперсила и последвалите години на криза.

Резиденция

Твърди се, че Ванга е предрекла съдбата на още няколко от най-емблематичните руски лидери.

На Леонид Брежнев тя обещала, че ще живее дълго, но не чак толкова, че да види как страната му “ке се разтури”. Двамата се срещат при изключителни мерки за сигурност в резиденцията на Тодор Живков през 1981 г. Според мълвата в ония години Тато е искал да присъства, но Брежнев настоял да са на четири очи, като е допуснал до сглядата само своята преводачка.

Какво са си говорили двамата и до ден днешен остава загадка. Има предположения, че тогава Ванга е разкрила нерадостното бъдеще на СССР пред Брежнев, но с уговорката, че лошият вестител няма да пострада. Тогава видяла, че след година ръководителят на Съветския съюз ще се спомине, но не посмяла да му каже.

Нефт и газ

По това време лидерът на КПСС е доста болен. Живков му обещавал, че с българската минерална вода той буквално ще се подмлади с 10-15 години. В терапията са включени и рецепти, които пророчицата дала с охота. Доволен от оказаната му помощ и внимание, руският лидер сключва изгоден за България договор за доставка на нефт и газ за милиарди долари. Голяма помощ за това оказва именно незрящата ясновидка от Рупите.

Неизменна е помощта на Ванга за президентските избори и втория мандат на Борис Елцин. Руски политици признават оттатък Черно море, че именно благодарение на българката екипът му направил тактически корекции в кампанията си в последния момент. Това донесло победа в изборите в средата на 90-те години. Тогава Елцин е преизбран, като на балотажа побеждава с разлика от фаталните 13% лидера на възродената Комунистическа партия — Генадий Зюганов.

Кремъл

Българката симпатизирала на беловласия президент и сама потърсила връзка с него. Ясновидката даже поискала хазяинът на Кремъл да й дойде на крака в къщата в Рупите. В противен случай щял да обърка конците и да свърши зле. Освен това трябвало да му сподели нещо изключително важно за предстоящите президентски избори. По това време мнозина предвиждали катастрофална загуба за действащия държавен глава – рейтингът му бил по-нисък от 4 процента.

Това предупреждение достигнало до ушите на Елцин. Дали заради разклатеното му здраве след серия от сърдечни удари или заради набиращата лоша посока предизборна кампания, Елцин решил да заложи на Ванга, тачена от сънародниците му като светица.

Съветник

Така в южния български град Петрич вместо Елцин пристигнал един от най-доверените му хора, неговият съветник Сергей Медведев. Визитата на прессекретаря и до днес остава обвита в пълна мистерия. Преди време самият Медведев проговори, че наистина е посещавал Ванга. Той дошъл с магнетофон с идеята да запише разговора, но като излязъл, се чувало само шум. Той занесъл на Елцин точно предсказание как да обърне везните на народния вот в своя полза.

На изпроводяк Рупската Касандра пратила много поздрави на Борис, една билкова рецепта, както и приятелски съвет да намали чашките с водката. Два месеца след това Ванга се спомина.

Предсказа славата на Киркоров пред баща му

„Посещавал съм Ванга още когато Филип беше на 4 годинки“. Това разказва пред руски медии роденият във Варна Бедрос Киркоров, баща на голямата руска поп звезда Филип Киркоров.
„В Петрич пристигнах с болежките си, от няколко години страдах от силни болки в краката – спомня си той. Когато бях в армията, паднах от един кон и получих неприятна травма. Вярно, не счупих крак, но болката беше силна и постоянна.“

Лекарите вече се канели да оперират Бедрос Киркоров, когато той отишъл в Петрич. Ванга го успокоила. Казала му, че скоро пак ще се чувства напълно здрав. Първо трябва да освободи добрата енергия, която притежава. И му показала как да масажира крака си. След това болките изчезнали.

Така между другото пророчицата сама започнала да говори за малкия му син Филип. „А, имате син… Да знаете, чака го голяма слава. Виждам го на връх, с метална палка в ръката.“

Тогава бащата помислил, че неговият наследник един ден ще размахва диригентска палка, но се оказва, че Филип се прочува с микрофон.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button