ПОЛИТИКА

Депутатите броят последните си дни – снимка за спомен и край

До връщането от БСП на третия мандат за кабинет неизпълнен остават броени часове. Очакванията са поредните предсрочни избори да са на 2 април, тоест 48-ият парламент има още седмица работа.

Президентът Румен Радев трябва да каже кога разпуска 48-ия парламенти отиваме на поредни избори. Ако това стане на 2 февруари, изборите ще се на 2 април.

Парламентът едва ли ще има време да приеме законови промени касаещи главния прокурор. В същото време президентът все още не е разговарял със служебните министри дали ще продължат работата си, възможно е да има рокади в Министерството на културата, съобщава bTV. 

Още малко живот остава на 48-ия парламент.

„Народното събрание има от днешна гледна точка седем дни, в които би могло и да има максимум седем дни работа. Утре има извънредно заседание, а в петък снимка за спомен. Много вероятно е изборите да бъдат на 2 април, тъй като 26 март вече президентът оповести, че не е много добра дата“, обясни доц. Наталия Киселова, конституционалист.

Носителите на мандата БСП утре ще върнат папката с мисълта, че са опитали всичко.

Според БСП едва ли в оставащите дни може да се започне сериозна реформа.

„Възраждане“ остават на позицията ,че не трябва да се бави разпускането на парламента. И „Български възход“ не виждат смисъл от парламента.

Днес ГЕРБ, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ се въздържаха от коментар. А през почивните дни  ДПС си постави за цел в следващия парламент да имат 49 депутати с 13 повече от досега.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button