ЗДРАВЕ

Диетолози казаха как да отслабнат жените след 40 години

Диетолозите препоръчват отговорен подход към процеса на отслабване, тъй като диетата сама по себе си няма да осигури желания резултат.

Най-често въпросът за безопасното премахване на излишните килограми интересува зрелите жени над 40 години.

Според експертите е важно да се подготвите, включително и психологически, тъй като много хора бързо се отказват, когато се опитват да отслабнат. Някои започват да се убеждават, че наднорменото тегло не е толкова лошо и че е по-лошо да страдаш от анорексия.

Отрицателните нагласи могат да бъдат премахнати като разсъждавате сами или да се свържете с психотерапевт, ако не се справите.

Трудният етап е формирането на правилни хранителни навици. Това включва отказ от нездравословни храни и преминаване към здравословна диета и компетентно броене на калории, за да се стимулира метаболизма.

След това можете да преминете към по-активна физическа активност. Препоръчително е да започнете с аеробни упражнения. 

Веднага след като везните покажат желаните числа, няма нужда да се връщате към стария начин на живот. Диетолозите съветват правилното хранене и умерените упражнения да станат част от ежедневието.

Преди да започнете обаче, трябва да се консултирате с лекар и да направите тестове, защото понякога наднорменото тегло е резултат от хормонален срив или здравословни проблеми./Zdrave.to

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button