ОБЩЕСТВО

Експерт от Киев: Настъпи часът “Ч“  за Кримския мост, ето кога ще бъде разрушен с ракети  ATACMS

Кримският мост, който свързва временно окупирания полуостров с Русия, ще бъде унищожен или изваден от строя веднага щом Украйна получи необходимите оръжия за това – ракети с голям обсег на действие ATACMS за реактивни системи за залпов огън HIMARS с диапазон на поразяване на цели от разстояние до 300 километра.

Такава прогноза изрази военният експерт Олег Жданов в интервю за „Обозревател“.

„Час Ч” за Кримския мост дойде отдавна. Просто все още нямаме средства да ударим този мост.

Ако ни бяха предали ракети от типа ATACMS, отдавна да сме го премахнали този мост и нямаше да има никакви проблеми. Във всеки случай ще се опитаме ако не да го унищожим, а поне да го обезвредим. Като Антоновския мост. Ние не го унищожихме, но сега тежката техника не може да премине през него“, каза той.

Експертът е сигурен, че Украйна със сигурност ще получи ракети ATACMS в близко бъдеще: „Мисля, че ще го направят. Може би през септември, по-близо до Lend-Lease“.

Жданов добави, че очевидно САЩ „имат свое виждане за хода на тази кампания“.

Както УНИАН съобщи по-рано, представители на украинските власти многократно са се обръщали към международни партньори, по-специално към Съединените американски щати, за необходимостта Украйна да получи ракети ATACMS, които са предназначени да унищожават определени обекти на разстояние до 300 километра.

Беше отбелязано, че дори доставката на 100 ракети ATACMS на Украйна в краткосрочен план може значително да повлияе на баланса на силите. Тяхното използване може да направи възможно прекъсването на основните пътища за доставка на много значително разстояние от фронтовата линия.

Превод
 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button