СВЯТ

Флагмански натовски самолетоносач претърпя инцидент

Самолетоносачът „Принцът на Уелс“ на Кралските военноморски сили на Великобритания е претърпял авария край южния бряг на Англия, малко след като се отправи за учения в САЩ, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Този 65 000-тонен военен кораб тръгна от военноморската база в Портсмут в събота, след което обаче е „възникнал механичен проблем“. Говорител на Кралските военноморски сили заяви: „Принцът на Уелс“ остава в зоната за учения на южното крайбрежие, докато се провежда разследване на възникнал механичен проблем“.

По-рано отплаването на кораба беше отложено от петък, 26 август, поради технически проблем.

Кралските военноморски сили не дадоха повече подробности и не потвърдиха дали по-ранният технически проблем е свързан с механичния проблем.

Самолетоносачът на стойност 3,5 милиарда щатски долара имаше колоритно изпращане, когато отпътува в събота следобед и премина покрай хиляди меломани на музикален фестивал в Портсмут. Любимките на попмузиката „Шугарбейбс“ изнасяха концерт, когато гигантският плавателен съд премина покрай тях, а екипажът се нареди на палубата, за да види фестивала.

Флагманският натовски кораб плава, за да проведе тренировъчни учения с военноморските сили на САЩ, както и с Кралските канадски военноморски сили и Морската пехота на САЩ.

Източник: БТА

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button