ПОЛИТИКА

Гълъб Донев посочи първата голяма грешка на новата коалиция

Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди оставката, когато и да е тя. Това каза в началото на днешното заседание на Министерски съвет служебният премиер Гълъб Донев. 

След първия празен мандат и очакването за изпълнен втори той предложи следващата седмица на извънредно заседание служебното правителство да одобри отчет на свършеното за 4 месеца.

„Да представим на хората какво свършихме. Убедени сме, че всеки, който управлява държавата, е длъжен да се отчита за стореното във властта“, заяви той.

„Управлявахме държавата в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие и това изглеждаше скучно на моменти. От друга страна, забавлението, с което върви играта на въртележка, върви с уточнението, че е възможно да изгубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася и за политическата въртележка.

Да се надяваме, че участниците в политическата въртележка ще имат стабилен вестибуларен апарат“, каза в заключение Донев.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������