ПОЛИТИКА

Харалан Александров недоумява от този факт в политиката у нас

В тази кампания силно доминира психологията над политиката. Усещането е за много високи нива на тревога у всички. Кампанията е вяла и тревожна”. Това коментира социалният антрополог Харалан Александров  в ефира на Нова Нюз.

Александров коментира, че една част от хората са реализирали потенциала си в чужбина и са напуснали, друга част, които са останали или са се върнали, имат много подтиснат, неразрешен и неосъзнат едипов конфликт.

„Те буквално искат да разчистят света като разкарат могъщите бащи, които държат отговорни за своето положение. Тези хора нямат опит, но имат огромно желание да са на власт и да управляват, и нахлуха във властта. Видяхме какво сътвориха. Тук съвпада поколенческият конфликт със социалния конфликт. Много от тези хора, които имат статус на успели, имат идентичност на лузъри”, каза той.

Според Харалан Александров това, което трябва да се разбере, е какво прави възможно хора с драматични дефицити да бъдат изтласквани в лидерски позиции и да им бъде позволено да се разпореждат със съдбата на държавата и обществото. „Това е големият въпрос и ние нямаме ясен отговор”, обясни той.
 

ПРОЧЕТИ

Back to top button