ПОЛИТИКА

Христо Иванов с нова атака по Калин Стоянов! Обвини го, че…

„Документите в секретното деловодство са откази да се предостави информация на комисията за Нотариуса, доколкото ми е известно. Нито документално, нито устно не получихме отговор на простия въпрос дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР.

И ако е бил, това било ли е елемент от злоупотреба с този статут“, това коментира пред журналисти Христо Иванов от ПП-ДБ.

По-рано днес , известен с прякора Нотариуса, който беше убит в края на януари.

„От начина, по който Калин Стоянов брани тази информация, разбрахме, че Нотариуса е бил сътрудник. Ако не е бил, предполагам, че щеше да му е по-лесно да го каже.

Въпросът е защо министърът на вътрешните работи с такова усилие брани факта, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР“, допълни той.

„Днешното изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка отново затвърди нашето становище, че той не може да продължи да изпълнява тази дейност и да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори“, коментира Иванов.

Според депутата документите в секретното деловодство са откази да се предостави информация на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

„Човекът, който без никакво съмнение оркестрира цялата тази кампания, е г-н Пеевски. Има всякакви качества, но чувството за мярка не е сред тях. Очаквам да се стигне доста далеч“, каза още Иванов без допълнителна конкретика. 

„Били сме партньори за необходимите промени в Конституцията. Това, че г-н Пеевски, през ГЕРБ, получи възможност да се опитва да се намесва в процеса на управление на държавата, беше проблем, който констатирахме през цялото време“, добави той.

„По отношение на правилата за избор на нова КОНПИ, това се случва 6 месеца по-късно след многократни призиви от наша страна. В риск сме да не получим следващото плащане по ПВУ.

В името на това да бъде получено, ние ще гласуваме тези правила, но е ясно, че пълноценна процедура, която да доведе до обществено убедителен резултат в тази предизборна ситуация, политически не може да се случи.

Всичко, което виждаме, са елементи от кампания без политическо послание, защото ГЕРБ не могат да отговорят на простия въпрос защо ни изпратиха на избори“, каза още Христо Иванов. 

ПРОЧЕТИ

Back to top button