ПОЛИТИКА

Христо Проданов, БСП: Това, за което Борисов 12 години обясняваше как няма пари, го направихме за 7 месеца

„Като лява партия прокарахме доста от нашите политики като безлатните детски градини, увеличението на пенсиите и доходите, данъчните преференции за младите семейства.

Всичко това успяхме да го направим за 7 месеца – това, което Бойко Борисов не можа да постигне за 12 години и ни обясняваше как няма пари. Е, видяхте, че всичко това е възможно.“ Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов в предаването „Твоят ден“ по Nova News.

„Към края на юли в бюджета имаше излишък от над милиард и половина. Сегашният служебен министър на финансите беше заместник-министър по това време. Няма как бюджетът да бъде в преизпълнение към края на юли, а сега да има дефицит, освен ако след това не са направени някакви нерегламентирани разходи“, коментира той.

Проданов подчерта, че управляващата коалиция е направила всичко възможно да бъдат компенсирани цените на тока и това да не оказва такова голямо влияние както върху производството и създаването на нови работни места, но сега това е отговорност на служебното правителство.

„Ангажимент на служебното правителство е да събира приходите. Направиха скоростни промени в митниците и в НАП. Надявам се, че тези, които са сложили да ръководят тези агенции ще имат по-добра събираемост, а не по-малка и да се обясняват след това, че не могат да си изпълнят бюджета“, посочи социалистът.

Според него е трябвало България да продължи да изпълнява договора си с „Газпром“, плащайки така, както плащат другите европейски държави, защото цените са били най-изгодни.

„Тези, които сега са най-против това „Газпром“ да бъде на масата за преговори, нали те 30 години ни учиха на пазарна икономика и че колкото повече конкуренция има, толкова е по-добре за определянето на цените. Ние точно това казваме – нека всичките оферти бъдат на масата и тази оферта, която е най-добра, по нея да купуваме“, изтъкна Христо Проданов.

„Най-важното за БСП е това, което обещаваме на хората, да го правим и изпълняваме в парламента и в правителството. А не като „Възраждане“, които сега говорят за някакви „Грипен“-и,  а юли месец подкрепиха решението на  Народното събрание за ратификация на F-16. Проверете  декларациите им, защото нали са много против еврото, как на всички парите им са в евро.

Проверете и дали са ваксинирани, защото нали са големи антиваксъри. В крайна сметка, тези, които влизат в парламента трябва да изпълняват това, което са обещавали, а не, чрез популизъм и лъжи, да правят точно обратното“, каза заключение той.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button