ИКОНОМИКА

Hyundai и Kia с радикални мерки срещу кражбите на коли, предлагат на клиентите си…

Hyundai Motor Co. ще предостави на клиентите в САЩ безплатни ключалки за волани и ще надстрои предпазния софтуер на 4 млн. превозни средства след вълна от кражби на автомобили, вдъхновени от китайската платформа за кратки видеа TikTok, съобщава Bloomberg.

Въпросните видеа са насочени към модели на марките Hyundai и Kia, които не са оборудвани с функция за електронна сигурност, известна като имобилайзър на двигателя, която предпазва превозното средство от активиране без необходимостта от ключ.

До момента тази година полицията в Ню Йорк е арестувала 109 заподозрени за кражби на определени модели автомобили Kia и Hyundai.

Южнокорейският автомобилен производител заяви, че имобилайзърите на двигателите са стандартни за всички автомобили Hyundai и Kia от ноември 2021 г. Безплатен софтуерен ъпгрейд за предотвратяване на този вид кражба, представена във видеоклиповете, е предоставен на 1 милион клиенти, като още 3 милиона шофьори ще могат да отговарят на условията за ъпгрейд през следващите седмици, добавят от компанията.

Тя също така ще възстанови средствата на клиентите, които са закупили заключващи механизми за волани и ще продължи да предоставя подобни устройства на правоприлагащите органи, които ще помогнат за разпространяването им сред местните жители, които притежават или вземат под наем автомобили на групата.

Повече от 23 хил. заключващи механизми са били разпространени в акцията, информира Kia в отделно изявление.

„Hyundai Motor America се ангажира да гарантира качеството и целостта на нашите продукти“, заяви автомобилният производител.

Най-малко 20 държавни адвокати в САЩ са изпратили писма до Hyundai и Kia, за да призоват автомобилните производители да засилят мерките против кражби, като полицейското управление в Шарлот-Мекленбург съобщава, че 80% от всички превозни средства, откраднати в техния район през миналата година, са модели на Kia и Hyundai.

„Благодарим на главните прокурори за възможността да ги уведомим какво сме направили и ще продължим да правим, за да се борим с нарастването на кражбите на автомобили и ролята, която социалните медии изиграха в насърчаването им“, добавят от Kia.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button