ОБЩЕСТВО

Извънредно: Кървава баня с 10 трупа потресе Канада СНИМКА

Най-малко десет души бяха убити и няколко други бяха ранени в неделя при нападения с хладно оръжие в две населени места в Канада, съобщи полицията, която е започнала издирване на двама заподозрени в три провинции, съобщават Франс прес и БТА.

Най-малко 10 души са загинали и множество други са ранени, от които 15 са били отведени в болница. Нападенията са извършени на 13 местопрестъпления в Джеймс Смит Кри Нейшън и Уелдън, провинция Саскачеван, съобщи на пресконференция Ронда Блекмор, помощник комисар на Канадската кралска полиция.

В неделя сутринта полицията отправи към жителите на провинция Саскачеван предупреждение за опасност поради множество нападения с хладно оръжие на няколко места в индианската общност Джеймс Смит кри нейшън и близкото селище Уелдън.

Полицията получи първи сигнал в 5:40 ч. сутринта местно време, уточни Блекмор.

Властите смятат, че „някои от жертвите са били набелязани от заподозрените, а други са били нападнати на случаен принцип“, добави тя.

Заподозрените Даниел Сандерсън и Майлс Сандерсън бяха забелязани за първи път в Реджина, столицата на провинцията, разположена на повече от 300 километра на юг. След това издирването обхвана и съседните провинции Манитоба и Албърта, огромен регион с размерите на половин Европа.

Засега няма информация за мотива за нападенията, отбелязва Асошиейтед прес.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button