ПОЛИТИКА

Каракачанов обясни какво има в пробитите глави на политиците ни

Националната ни сигурност е пробита! Никак не я пазим границата!„.

Тази констатация направи пред БНР почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, министър на отбраната и вицепремиер по сигурността в третото правителство на Бойко Борисов.

Той припомни, че изграждането на предпазно съоръжение по граница на България е било условието за влизане на „Обединени патриоти“ в кабинета „Борисов“:

„Оградата по границата се изгради, но тя трябва и да се поддържа. … Фундаменталният проблем обаче е в главите на хората, които управляват държавата, политиците. От година и половина страната е в анархия, вече трето служебно правителство и едно правителство на хора, които не знаеха какво да правят с властта.

Философията на тези хора беше различна – те споделят, че хората на границата са бежанци. Не, те не са бежанци, те са нелегални емигранти, които нарушават закона на Република България и на другите държави от ЕС. Те трябва да бъдат санкционирани по закон. … Границата е пробита в главите на българските политици„.

Според бившия силов вицепремиер, „ако полицаят или охраняващият границата служител знае, че държавата е зад него и философията на държавата е да не се допускат тези хора, той ще си изпълнява задълженията, използвайки всички възможности на закона, включително и сила“:

„Сега тези хора не смеят да гъкнат, защото ги съдят, уволняват ги, наказват ги и те мълчат“. 

Каракачанов обясни, че през последната година и половина на заловените мигранти са им раздавани веднага декларации за получаване на бежански статут, според него обаче те не са бежанци, а нарушители на законите:

„Бежанци са украинците, които бягат от истинска война и идват с паспортите си“ . 

„Има корупция, има канали, в които участват и полицаи, факт е. Нивото на каналджийство е на по-ниско ниво, местно ниво, то не стига до министри на отбраната и на вътрешните работи. Става дума за много пари.

Един трафикант плаща различни суми. Има тарифи по около 4000 долара на човек. Полицаят, който знае, че държавата не се интересува, лесно го купуваш. Но когато знае, че политиката на държавата е не да залавя мигранти…

А политиката на държавата трябва да е недопускане на преминаване на границата, включително и с използване на сила. Това трябва да бъде обявено с правителствено решение„, заяви още той.

По думите на Каракачанов, за да спре корупцията сред служителите, трябва да са много строги наказанията: „Присъдите да са над 10 години и доживотно този човек да не може да заема държавна работа“.

ПРОЧЕТИ

Back to top button