ЛАЙФСТАЙЛ

Карина Караньотова на косъм от смъртта: Гръм щеше да ме удари, беше страшно!

Щерката на Ивайло Караньотов от първия му брак с актрисата Юлиана Караньотова е преживяла премеждие в планината и без малко да я удари гръм по време на силна буря на Витоша. 

Карина Караньотова отишла на поход в планина със съпруга си и малкия им син Иво. Но на косъм се разминали с най-лошото. 

„В събота беше най-екстремният ден ви живота ми.

По-голямо приключение не ми се беше случвало. Дори близката и позната Витоша може да се окаже пълен кошмар и за най-опитния планинар“, разказва Карина за преживения ужас. 

Семейството се губи в планината и попадат в буйна растителност, която е по-висока от сина им. В това време започва да вали. „В този момент започна и гръмотевичната буря. Светкавиците вече бяха доста близко и падаха до нас на ливадата , гърмеше много силно и решихме, че е най-добре да се скрием под скала и да спрем. Изключихме си телефоните, махнахме металните предмети и зачакахме гръмотевичната буря да отмине. 

Иво се страхуваше много. Обясних му , че сме на безопасно място и няма от какво да го е страх. Е, да обаче бурята не отминаваше, а вече беше 18:00 ч. Започна да вали по-силно. Решихме все пак да търгнем, защото гръмотевиците сякаш се отдалечиха, но в този момент дойде гъста и черна мъгла. Много се уплашихме, защото стана тъмно и нищо не се виждаше. Все пак посоката беше ясна- само нагоре. Нямахме никакъв шанс да се върнем….

„И тогава, о, чудо, след около 10 минунти мъглата се махна, дъждът спря , а пред нас се показа бленувания Черни връх в комбинация с красива дъга. Все пак ни трябаше още час да стигнем върха. Оказа се , че две гръмотевици са ударили чайната в гръмооотвода, токът спрял. Било е толкова близко до нас…. В 19:45 успяхме да слезем на хижа Алеко невредими, с подгизнали обувки и мокри панталони. Поне набрах малко сърнели и една голяма манатарка за вечеря“, споделя Карина. 

Ивайло Караньотов ги прибрал от хижата и бил много притеснен и ядосан, че в това време са тръгнали да се правят на планинари. Карина съветва всички да не подценяват планината и да не тръгват по непроверени маршрути.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button