СВЯТ

Киев задържа украинка, писала си с руското военно разузнаване

31-годишна украинка е била задържана по обвинения, че е изпратила на руското военно разузнаване местоположението на военното подразделение на своя съпруг. Това съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на Службата за държавна сигурност на Украйна (СБУ).

Жената от Днепропетровска област, Източна Украйна, е предавала информация за локацията на военни сгради и оборудване по фронтовите позиции в Донецка и Запорожка област, след като е разпитвала съпруга си за местоположението на неговата част и други украински формирования.

Тя е предавала получената информация чрез приложението „Месинджър“ на руското военно разузнаване, което я е използвало за нанасяне на артилерийски и въздушни удари, посочват от СБУ.

Тя е вършила това независимо от факта, че е омъжена за военнослужещ от въоръжените сили на Украйна и двамата имат син, допълват от украинската служба.

От началото на руската инвазия службите за сигурност на Украйна се опитват да разбият мрежа от руски агенти и да задържат участниците.

СБУ – най-важната служба за вътрешна сигурност на страната, редовно обявява залавянето на хора, които според нея са шпиони, хванати да предават военни данни на Москва.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button