ЗДРАВЕ

Кои растения пречистват въздуха у дома?

Стайните растения не са само красива част от интериора. Много от тях са страхотни филтри.

► Гербер Джамсън

Това красиво растение с ярки цветя пречиства въздуха от трихлоретилен, формалдехид и бензол. Но най-добре е да поставите саксията с цветето на слънце – то много обича топлината и светлината.

Аглаонема

Това вечнозелено малко стайно дърво от китайски произход обича сянката и влажния въздух. Отлично средство е срещу толуен и бензол във въздуха. Сокът и плодовете на аглаонема са опасни за здравето – бъдете внимателни.

Антуриум Андре

Това растение се нарича още „фламинго лилия”. То перфектно рециклира съединения с ксилол и толуен, които са опасни за хората, овлажнява и обогатява въздуха с пречистена водна пара.

► Хлорофитум

Известен е още като „зелена лилия”. Това растение с много разпръснати листа и малки цветчета елиминира бензола, ксилола, въглеродния окис. Освен товаq е абсолютно безопасен за деца и животни.

► Къдрав бръшлян

Често причината за алергиите е мухълът, който не е толкова лесен за премахване на труднодостъпни места. Бръшлянът върши чудесна работа при такъв проблем. Освен това, той почиства въздуха от трихлоретилен, формалдехид, бензол, въглероден оксид. По-добре е да го поставите в слабо осветена стая.

► Азалия

Това красиво цвете се бори с формалдехида от шперплата, мебелите и килимите. Но това растение се нуждае от постоянни грижи.

Милена ВАСИЛЕВА

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button