ИКОНОМИКА

„Кориере дела Сера“ разкри кой е тайният триумф на Путин

Развитието на селското стопанство в Русия е таен триумф за президента Владимир Путин. Това пише журналистът Федерико Рампини в статията си за италианския вестник Corriere della Sera.

Според автора на материала, „руското селско стопанство е в подем“, а през 2022 г. Русия ще успее да постигне рекорден износ на зърно въпреки „ужасните сценарии“.

Рампини пише, че „при управлението на Путин Русия преживя невероятно възраждане на селското стопанство“.

Журналистът отбелязва, че от 2000 до 2018 г. износът на селскостопански продукти от Русия се е увеличил 16 пъти. В статията се казва още, че в момента страната произвежда повече зърно, отколкото САЩ.

Авторът отбелязва, че Русия и САЩ заемат трето и четвърто място в световното производство след Китай и Индия.

Според журналиста, въздействието на глобалното затопляне върху селското стопанство се „харесва особено много“ от Русия, но западните държави се опитват да го игнорират.

Той смята, че изменението на климата може да навреди на селското стопанство в някои региони, но в същото време някои страни ще спечелят от него. „Русия, заедно с Канада и скандинавските страни, са в печеливша позиция“, пише авторът.

Рампини заявява, че Москва контролира 13-16% от световния износ на зърно в зависимост от годината. Той отбелязва, че до края на тази година руският износ трябва да надхвърли нивото от 2021 г.

ПРОЧЕТИ

Back to top button