ОБЩЕСТВО

Крал Чарлз III натирил Меган от замъка Балморал, Принц Хари пред колапс СНИМКИ

Принц Хари беше самотна фигура, когато напусна замъка Балморал сам вчера сутринта – след като му беше казано от баща му, новия крал Чарлз Трети, че не може да заведе Меган там, пише клюкарското издание The Sun.

Херцогът на Съсекс беше първата кралска особа, която напусна шотландското имение и беше последният, който пристигна, когато се появиха новини за влошеното здраве на баба му, пишат медиите във Великобритания.

Неговото заминаване дойде, когато стана ясно, че крал Чарлз, на 73 години, и сестра му Ан, кралската принцеса, на 72, са единствените кралски особи, които са успели да видят кралицата, преди тя да умре.

Двете й най-големи деца бяха в Шотландия, когато здравето й се влоши и двете се втурнаха да бъдат до леглото й и да си кажат последното сбогом.

37-годишният Хари очевидно все още беше обзет от скръб, когато се върна в Уиндзор, за да се събере отново с Меган. Снимките го показват с навлажнен поглед и с ръка на устата, докато, подобно на останалата част от нацията, се бори с мъката си.

Предполага се, че Хари е бил във Фрогмор, когато Чарлз му казал в телефонно обаждане от леглото на умиращата кралица да не води Меган със себе си в Балморал. Анонимен източник разказа:

„Чарлз каза на Хари, че не е подходящо Меган да бъде в Балморал в толкова тъжен момент. Беше му посочено, че присъстващите наистина трябва да бъдат ограничени до най-близкото семейство. Чарлз много ясно каза, че Меган няма да е добре дошла.

Изпадналият в немилост Хари също така не се качи в самолета, който отведе брат му принц Уилям и чичовците му принц Едуард и принц Андрю до Шотландия.

ПРОЧЕТИ

Back to top button