ОБЩЕСТВО

Кръстаич направи 14 промени в националния отбор

кадър: Спортал

Преди минути новият национален селекционер Младен Кръстаич назова имената на футболистите, които са повикани за предстоящите мачове от турнира Лигата на конференциите. На 23 и 26 септември са последните два мача от турнира за българския отбор, но те се явяват първи за сръбския специалист, който наследи на поста Ясен Петров.

Прави впечатление, че Кръстаич е направил цели 14 примени в сравнение с последната повиквателна на Пловдивския Джанини. От тези 14 промени пък 8 са дебютантите, които за пръв път получават повиквателна – Християн Петров, Матео Стаматов, Илия Груев, Иван Йорданов, Йоан Стоянов, Никола Илиев, Марин Петков, Георги Русев.

Освен това има разлика и в броя повикани футболисти – 23 при новия селекционер и 25 при стария, предава Спортал.

При вратарите най-голямо впечатление прави, че новият селекционер е решил да се откаже от услугите на Николай Михайлов, който бе титулярен вратар в последните мачове на националния ни отбор, и да повика в състава Даниел Наумов, който дълго време не намираше място сред избраниците. Останалите двама повикани – Светослав Вуцов и Иван Дюлгеров, са същите, на които заложи и Ясен Петров.

При защитниците също има промени, като в състава се завръща бранителят на Монца Вальо Антов, а Андреа Христов остава аут. Едисон Йорданов, който наскоро се контузи, и Божидар Чорбаджийски също не са повикани, а на тяхно място пристигат младият Християн Петров от ЦСКА – София и бившият футболист на Левски Матео Стаматов, който сега се състезава за руския Оренбург. Останалите футболисти, които Кръстаич е избрал, са същите, които бяха и в предните мачове – Петко Христов, Пламен Гълъбов, Виктор Попов, Иван Турицов и Антон Недялков.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button