ИКОНОМИКА

Краят на “Български пощи“ иде: Дружеството е пред ликвидиране

„Ако едно от най-големите държавни дружества „Български пощи“ ЕАД не изпълни оздравителния план, има опасност да бъде ликвидирано“, това каза по време на блиц парламентарния контрол служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

Алексиев каза, че държавното дружество е загубило огромни средства от хакерската атака миналата година и е лишено също от пазара за доставка на стоки и услуги от редица куриерски фирми.

„Български пощи“ бяха тотално избутани от пазара на куриерски услуги и при тях останаха само едни недокомпенсирани услуги като универсалната пощенска услуга, разпространение на печата и така нататък. Всичко това във времето е довело до доста тежко, сериозно финансово състояние на „Български пощи“, добави Христо Алексиев.

„Точно поради това ние трябваше да предприемем мерки, защото това финансово състояние на „Български пощи“ не им позволява те да получат средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Тези 50 милиона, които бяха одобрени от Европейската комисия, са насочени към дигитализация, за да може „Български пощи“ да подобри като цяло своите услуги.

Аз смятам, че ако планът, който е в процес на подготовка, не бъде изпълнен, това ще доведе до ликвидация на „Български пощи“ поради това, че аз не виждам, ако този план не бъде изпълнен, друг вариант те да бъдат спасени“, каза още Христо Алексиев.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������