ЗДРАВЕ

Лекове при гастрит

Гастритът е много неприятно заболяване, възпалението на лигавицата на червата и стомаха продължава дълго време, което гарантирано води да всекидневни болки в корема и лошо храносмилане.

Народна рецепта:

Ефективно средство от народната медицина за лечение на гастрит е отварата от репей. Химичният състав на корените на това растение е наистина уникален. С толкова богат набор от компоненти не може да се похвали на практика нито едно от съществуващите в природата растения.

Ще изброим само няколко от тях: етерични масла, танини, протеини, стеаринова и палмитинова киселина, витамин В, С и Е,  инулин – уникален полизахарид, присъства в голямо количество (45%) в корените на растението.

Инулинът е ключов играч в обмяната на веществата. Помага за премахване на токсините, за усвояване на витамините и нормализиране обмяната на веществата и храносмилането като цяло. Контролира нивото на холестерола и захарта в кръвта, укрепва имунната система.

Но е необходимо да се разбере, че подобно на всяко друго средство, корените от репей имат своите ограничения и противопоказания, които в интерес на истината, не са толкова много. Не трябва да използвате билката, ако сте проявявали алергични реакции, както и по време на бременност и кърмене.

Рецепта с репей: ще са ви нужни 1 с.л. от билката и чаша вода. Измийте добре корена на репея със студена вода. Внимателно го нарежете на ситни парченца с нож или го настържете. Залейте с вряла вода настъргания корен и оставете да се запарва 10-15 минути. Прецедете. Вземайте по една супена лъжица от отварата, 4-5 пъти на ден.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button