ЛАЙФСТАЙЛ

Лили Иванова с невероятен жест към помощницата си, направо я позлати СНИМКИ

Лили Иванова никога не е крила силната си привързаност към своята дългогодишна помощница Мария, която сравнително наскоро напусна дома й заради лични грижи.

Наскоро примата на родната популярна музика е използвала малкия промеждутък от време преди концерта си в Стара Загора, за да покани на гости екс-икономката си и да й връчи наистина царски дарове за рождения ден. Мария получила от ръцете на знаменитата си бивша работодателка две златни синджирчета и златно колие. Но това не било всичко.

Към края на срещата им голямата певица извадила красиво покривало за диван на черно-бели райета и го връчила на бившата си помощница. А към него прибавила и пухена възглавница, както и завивка в същия цвят. Изпратила Мария и към свой роднина, който също живеел на „Оборище“, за да й предаде още армагани. Натоварена с подаръците на поп звездата, 72-годишната жена едва успяла да се прибере в село Яна, където се заселила преди две години след смъртта на съпруга си. При всяко посещение на Мария в мезонета на певицата тя я увещавала да се върне при нея.

Двете са много привързани една към друга и редовно се чуват по телефона. Лили цени високо работливостта, дискретността, честността и доброто сърце на своята домашна помощница. Чувствала я като човек, пред когото може да сподели чувствата си, а това, разказват нейни колеги, певицата не си позволявала дори със своите близки.

Въпреки че вече не живее в дома й, Мария продължава да помага с каквото може на примата, но било изключено да се върне при нея на пълен работен ден. След като овдовя, ексикономката на примата напусна София, за да стопанисва къщата на мъжа си в Яна. Грижи се за голяма градина, от която носи пресен зарзават за изпълнителката на „Ветрове“. Налага й се да се грижи и за цялото домочадие, защото е баба на малка правнучка, кръстена на нея, а дъщеря й наскоро е претърпяла тежка операция.

Естрадната легенда също откликва веднага на проблемите на бившата си домашна помощница. Наскоро Мария е сполетяна от драма – незнайни злосторници подхвърлят на Джеки, кучето пазач на двора й, храна, пълна с карфици, и животното издъхва в адски мъки. Примата на часа предлага помощта си и е потресена от загубата на Джеки. Певицата обожава домашните любимци, а грижите й за белия пудел Топси отдавна са станали част от градския фолклор на София.

Неотдавна крадци пък атакуват къщата на Мария, изпочупват прозорците и повреждат ключалките и катинара на входната врата. „Полицаите казаха, че знаят кои са, но дали са ги хванали, нямам представа“, споделила пред съседи бившата икономка на Лили. Те предполагат, че кучето на Мария е било умишлено убито, за да могат апашите да проникнат безпрепятствено в имота и да плячкосат всички ценни вещи. Бившата домашна помощница на любимата на поколения българи певица не попада случайно в дома й. Мария е препоръчана на Лили от сестра й Магда.

Двете работят по едно и също време в администрацията на Дома за ветерани на изкуството и културата в столичния квартал „Захарна фабрика“. Голямата изпълнителка остава толкова доволна от уменията на Мария, че я препоръчва и на големия композитор Тончо Русев и съпругата му. Те също се привързват към икономката на звездата, а вдовицата на маестрото и досега продължава да кани Мария на гости на големи празници или „просто така“, пише „Хотнюз“.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button