СВЯТ

Медведев нарече Шолц чичко и се присмя на “дребните проблеми с бензина“ на Германия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че днес Берлин действа като враг на Москва, като всъщност е обявил хибридна война, налага санкционни ограничения върху руската икономика и граждани, а също така доставя на Украйна смъртоносни оръжия, които са насочен срещу руската армия, предава „Труд“.

„Германия: а) недружелюбна страна, б) наложи санкции срещу цялата руска икономика и нейните граждани, в) доставя на Украйна смъртоносни оръжия, насочени срещу нашите въоръжени сили. С други думи, тя обяви хибридна война на Русия“, написа политикът в канала си в Telegram, отбелязвайки, че от това може да се заключи, че „Германия действа като враг на Русия“.

Така Медведев реагира на изявлението, направено преди ден от германския канцлер Олаф Шолц, че Русия вече не може да се счита за надежден доставчик на енергия.

По-рано ръководителят на германското правителство обвини руската страна в нарушаване на договорните задължения за доставки.

„И този чичко се учудва, че германците имат дребни проблеми с бензина. Точно като в детски виц: „И още се кълнат, че съм си бъркал в носа…“, – коментира това изказване заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button