ПОЛИТИКА

Министър с последни новини за газовата връзка с Гърция ВИДЕО

Интерконекторът Гърция-България категорично ще бъде пуснат преди 1 октомври. Това увери регионалният министър арх. Иван Шишков, който днес инспектира строителството, съобщава Нова телевизия. 

Пред журналисти арх.

Шишков отчете напредък за последните 2 седмици.

В диспечерския център до с. Стамоболийски има недовършени неща в двете акумулаторни. Строителят е поел ангажимента да ги довърши до вторник до края на деня, обясни регионалният министър.

„Другият проблем е с конструкцията във връзка с пожарните изисквания. Там се работи. Ангажиментът е до края на другата седмица да бъде завършен”, каза Шишков.  По думите му остават да се слагат няколко шахти, което трябва да бъде довършено до края на другата седмица. Започнало е и асфалтирането на пътя. Министър Шишков се надява и това да бъде завършено до края на другата седмица.

„Има минимален теч в пожарния резервоар в другия обект във Стара Загора. Обещали са там да го оправят до вторник”, каза Шишков.

Така министърът се надява именно до вторник да бъдат внесени документите, които той трябва да одобри, след което да бъде подписан акт 15. След това ще мине държавно приемателна комисия.

Диспечерският пункт в Стамболийски вече има сключени договори с местното енергодружество.

Министърът очаква и до края на деня в понеделник да получи документите, свързани с пускането в експлоатация на интерконектора, от общините от областите Кърджали, Хасково и Стара Загора.

В четвъртък всички участници в строителството са поканени в регионалното министерство, за да бъдат уточнени детайлите докъде са стигнали.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button