ОБЩЕСТВО

Мистерия: Звездна говорителка на ВВС обяви, че кралицата е починала, часове преди кончината й. Знаела ли е нещо?!

Водещ на BBC се извини, след като неправилно обяви смъртта на кралицата. Нейното извинение идва след рядко съобщение, че кралицата е под медицинско наблюдение, а лекарите са загрижени за нейното здраве, но преди официалната новина за кончината на Елизабет II.

Говорител на Бъкингамския дворец съобщи по-рано днес: „След допълнителната оценка тази сутрин лекарите на кралицата са загрижени за здравето на Нейно Величество и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение. Кралицата остава комфортно и в Балморал.

Ялда Хаким, водеща на BBC World News’ Impact with Yalda Hakim, изрази съжаление за грешката си, като написа в Twitter: „Написах в Туитър, че е имало съобщение за смъртта на кралицата. Това беше неправилно, нямаше съобщение и затова изтрих туита. Извинявам се.“

Сега обаче след официално оповестената печална вест, плъзнаха коментари, че може би тя се е споминала доста по-рано днес. И най-вероятно се е изчаквало събирането на височайшите й наследници и роднини в имението Балморал, за да се даде гласност на скръбната новина.

И както обикновено при такива ситуации може да е имало изтичане на информация или поверително осведомяване на държавните медии. А известната говорителка я е пуснала в профила си или за да изпревари конкуренцията, или просто от невнимание.  

Нейното извинение беше свързано с нейния туит в 15:07 ч., където тя написа: ИЗВЪНРЕДНО: Кралица Елизабет II почина на 96 години. Бъкингамският дворец обяви новината. 

Превод и редакция

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button