ОБЩЕСТВО

Нагли печалбари налазиха наводнените села

Продължават опитите да се осигури пълен достъп до едно от селата, в което хората бедстват след наводненията.  

В петия ден след наводненията в Карловско, в района се стичат много доброволци. Военни започнаха разчистването на огромните дънери и наноси в Слатина. Част от селото остава без достъп и електричество.

В магазините започват да се изчерпват хранителните продукти и водата, а хората започват да негодуват срещу местната власт, защото първо се разчиства инфраструктурата, а не домовете. Властите молят жителите да проявят търпение, защото първо трябва да бъде осигурен достъп до селото, пише Novini.bg.

Хората сигнализират за още един проблем – представители на дърводобивни фирми обикалят районите и искат пари за нарязаната дървесината. Общината и държавните власти заявиха, че това е нерегламентирано и уведомяват хората да не се подвеждат.

„Нямам такъв сигнал до мен, ако има такива хора, нека да ги гонят. Имаме уверението на министъра на земеделието, че дървеният материал, който се изкара, огромното количество ще бъде предадено на населението безплатно, заяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button