ОБЩЕСТВО

Намериха им цаката! Ето какво наказание чака пияни шофьори, ако си искат обратно книжките

В моргата ще трябва да работят шофьорите в Молдова, които са хванати да карат в нетрезво състояние, за да си върнат книжката. Това предвижда новата т. нар. програма за превъзпитание, която бе одобрена миналата година. 

Шофьори, които са загубили книжките си заради шофиране в нетрезво състояние, ще могат да платят около $225, за да получат достъп до тази тримесечна програма.

В рамките на програмата шофьори, наказани за сядане зад волана в нетрезво състояние, ще помагат за лечението на загинали при пътнотранспортни произшествия, но ако през този период няма такива, ще работят с лекари в моргите.

Първата подобна програма е стартирала наскоро в моргата в Кишинев и в нея са участвали шестима мъже. Те помагали на съдебния лекар при измиването на труповете преди аутопсията, но също и при други задачи – като отстраняване на урина и изпражнения от телата на починалите, пише bgvoice.com.

Не всички участници в тази програма обаче имали своето лесно време. Един излетял от моргата само след няколко минути работа.  „Това ме мотивира да не пия алкохол, нито капка в живота си. Не искам да ходя повече там. Това, което виждате в моргата, е истински урок”, казва един от участниците, останал в програмата.

Валериу Савчук, директор на Центъра за съдебна медицина, каза, че този проект ще има огромен психологически ефект върху пияните шофьори.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button