СВЯТ

Намериха им цаката! Ето какво наказание чака пияни шофьори, ако си искат обратно книжките

В моргата ще трябва да работят шофьорите в Молдова, които са хванати да карат в нетрезво състояние, за да си върнат книжката. Това предвижда новата т. нар. програма за превъзпитание, която бе одобрена миналата година. 

Шофьори, които са загубили книжките си заради шофиране в нетрезво състояние, ще могат да платят около $225, за да получат достъп до тази тримесечна програма.

 Средната месечна заплата в Молдова е около 340 долара. 

В рамките на програмата шофьори, наказани за сядане зад волана в нетрезво състояние, ще помагат за лечението на загинали при пътнотранспортни произшествия, но ако през този период няма такива, ще работят с лекари в моргите. 

Първата подобна програма е стартирала наскоро в моргата в Кишинев и в нея са участвали шестима мъже. Те помагали на съдебния лекар при измиването на труповете преди аутопсията, но също и при други задачи – като отстраняване на урина и изпражнения от телата на починалите, пише bgvoice.com. 

Не всички участници в тази програма обаче имали своето лесно време. Един излетял от моргата само след няколко минути работа.  „Това ме мотивира да не пия алкохол, нито капка в живота си. Не искам да ходя повече там. Това, което виждате в моргата, е истински урок”, казва един от участниците, останал в програмата. 

Валериу Савчук, директор на Центъра за съдебна медицина, каза, че този проект ще има огромен психологически ефект върху пияните шофьори. 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button