ПОЛИТИКА

Нейнски каза защо ЕС има нужда и полза от това да приеме Румъния и България в Шенген

Европа трябва да разбере, че има нужда от Румъния и България в Шенген. Такова мнение изрази пред Нова нюз бившият министър на външните работи Надежда Нейнски.

„След изказването на Урсула фон дер Лайен и подкрепата от ЕК за приемането на България и Румъния, според мен, отпадането на механизма беше последваща логична стъпка. Много е важно двете страни да разглеждат себе си като обекти на европейската политика.

Онова, което ще обърне мача, ще бъде самочувствието на две държави, които са направили много по пътя си към изпълняване на критериите”, обясни Нейнски.

„Очевидно в Австрия има силни националистически движения и геополитически интереси. Мога само да гадая, тъй като аз самата аз съм била в положение да преговарям за България за отпадането на визите и си спомням, че по същия начин имаше 2-3 държави, които бяха тогава препятствия за нашето приемане””, поясни бившият министър на външните работи.

За срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун:

„Някои виждат в тази среща опит да се направи байпас с помощта, идваща от Китай. Т.е. Китай да даде оръжия на Северна Корея, Северна Корея да даде на Русия”, каза тя.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button