ЛЮБОПИТНО

Непознати СНИМКИ от живота на Елизабет II

От официалната страница на Британското кралско семейство разпространиха непознати фотографии на покойната кралица Елизабет II. Разкрити са и непознати детайли от живота ѝ. Ето какво посочват:

„Не трябва да даваме нищо по-малко от изцяло себе си. Има едно мото, което е на много от мои предци – благородно мото „Аз служа“.

Тези думи бяха вдъхновение за много отминали наследници на трона, когато правят своето рицарско посвещение“.

Кралицата изрече тези думи като принцеса Елизабет на своя 21-ви рожден ден, знаейки, че един ден тя ще наследи баща си крал Джордж VI като монарх. Нейният ангажимент към служебен живот се превърна във водещ принцип по време на нейното управление и беше илюстриран в големия обем работа, която тя пое като кралица – от ранните ѝ обиколки на Британската общност, които продължаваха по няколко месеца, до многото официални ангажименти, които тя посещаваше и през последните си години.

В писмо, написано от крал Джордж VI до принцеса Елизабет малко след сватбата ѝ, крал Джордж VI пише за своята увереност в нейната отдаденост на кралските ѝ задължения, казвайки: „Гледах те как растеш през всичките тези години, с гордост … и мога, знам, винаги ще разчитам на теб, а сега и на Филип, за да помогнеш в работата ни.“

На свой ред кралицата казва за собствения си син принцът на Уелс – сега кралят, „За принц Филип и мен не може да има по-голямо удоволствие или утеха от това да знаем, че на неговите грижи са поверени ръководните принципи за служба на обществото и дълг към другите.”

Негово Величество Кралят е прекарал трудовия си живот в служба на обществеността чрез своите патронажи, със специален акцент върху екологичните каузи и младите хора. Неговите многобройни задължения в подкрепа на кралицата включват представяне на Нейно Величество и Обединеното кралство в чужбина, присъствие на събития, включително държавни посещения в Обединеното кралство, държавно откриване на парламента и срещи на ръководителите на правителствата на Британската общност.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button