СВЯТ

Непознатите и неочаквани съкровища за английския монарх, Чарлз III наследи и…

На 73 години принц Чарлз е най-възрастният човек, заемал някога британския трон. Той става крал Чарлз III след смъртта на майка си, кралица Елизабет II, но получава и колоритно наследство.

Британският монарх не просто управлява народа.

Новият крал на Великобритания ще пътува без паспорт и ще шофира без книжка, ще притежава всички лебеди в Англия и може да продължи традицията да празнува рождения си ден два пъти годишно.

От 12 век лебедите в открити води в Англия и Уелс се считат за собственост на кралете и кралиците. Кралски права има и върху части от река Темза, където лебедите се преброяват в съответствие с традиция. Това важи и за есетрови риби, делфини и китове в британски води.

Крал Чарлз наследява не само трона, но и личното състояние на кралица Елизабет и, разбира се, няма да има нужда да плаща данък върху наследството си.

Британският монарх не е длъжен да разкрива стойността на своите „лични финанси“, но според „списъка на богатите“ на Sunday Times за 2022 г. кралицата е имала активи от около 370 милиона паунда (426 милиона долара).

Чарлз също така наследява Кралската колекция от изкуство и бижута, официалните резиденции, Кралските архиви, бижутата на короната, които се оценяват на поне три милиарда паунда.

Личното състояние на кралицата ще бъде добавено към състоянието на Чарлз, което celebritynetworth оценява на около 100 милиона долара.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button