ПОЛИТИКА

Нинова: Служеният кабинет не гледа сериозно на…

Продължаваме да искаме да се водят преговори с „Газпром“ и ако се предложи по-ниска цена и гарантирани доставки сме за да възстановим отношения. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея всичко зависи от преговорите и това какви договорки се постигнат. Тя заяви, че има противоречия в служебния кабинет относно това кой преговаря с „Газпром“ и не се гледа сериозно на казуса.

Тя отново повтори пред БТВ, че служебния кабинет и ГЕРБ са от едната страна на разделителната линия, където единственото, което се прави е да се всява паника като постоянно се повтаря, че идва апокалипсис и трябва да се режат разходи и да се вдигат данъци.

Нинова е категорична, че това не е вярно и кабинетът „Петков“ е оставил стабилна държава и икономика. Затова според нея тази политика трябва да се продължи.

Според нея обвиненията на финансовият министър Росица Велкова-Желева са безпочвени.

„Тя беше част от екипа, с който съставихме този бюджет. С нея съм работила повече, отколкото с Асен Василев“, каза още тя.

„Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите, заяви лидерката на БСП и бивш вицепремиер и икономически министър в кабинета „Петков“ Корнелия Нинова. Според нея няма други непредвидени разходи до края на годината.

В края на мандата България е на първо място в ЕС по промишлено производство и на четвърто място по растеж на брутния вътрешен продукт, по-добре сме от Италия, Испания и други европейски държави, обясни тя. Предлагаме политиката, която водихме досега, да продължи, каза Нинова. Продължаваме да искаме да се водят преговори, ако се предложат по-ниска цена и гарантирани доставки, сме „за“ руски газ“, заяви още лидерката на БСП. 

„Не е рисково да водим преговори с Русия, миналата седмица Макрон води диалози“, даде пример Нинова. 

Лидерката на БСП коментира и предстоящите избори, като заяви, че ще работи с удоволствие за Благоевград, където е водач на листите, защото обича хората и познавам всяко кътче там.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button