ОБЩЕСТВО

Норвежко правосъдие: Доживотна забрана за шофиране на моторист, карал с 300 км/ч

снимка Булфото

Доживотна забрана за шофиране на моторист, карал с 300 км/ч. освен това го чакат 18 месеца затров. Това отреди норвежки съд. 

Множеството нарушения са записани е от видеокамерата, която мъжът е закрепил на мотора си.

Разследването започнало със спиране на моторист за превишена скорост. Забелязвайки видеокамерата, инспекторите я свързват с компютър, след което откриват огромно количество видеа, на които се вижда превишена скорост и опасно движение. Те са записвани в продължение на повече от година, пишат от Automedia.

Норвежецът е арестуван и изправен пред съда, където са му повдигнати обвинения за 56 тежки нарушение. Най-фрапиращото е движение в тунел с 292 км/ч при ограничение на скоростта от 80 км/ч. Според полицията, в случая реалната скорост е била около 265 км/ч. При друг случай мъжът се е снимал с 234 км/ч (реални около 220 км/ч) в участък с ограничение 60 км/ч.

Видеоклиповете са показани в съда, като според обвинението, 31-годишният моторист от град Ярен е най-големият нарушител на правилника за движение, засичан по пътищата в Норвегия. Пред съдията мъжът заявил, че той не карал мотоциклета, а го е давал на други хора, но отказал за посочи техните имена.

В крайна сметка съдът реши, че нарушителят ще лежи в затвора 18 месеца, а шофьорската му книжка е отнета завинаги. Все пак норвежецът, чийто адвокат смята да обжалва присъдата, ще има възможност след 5 години отново да кандидатства за получаване на документ за управление на моторно превозно средство, предаде днес.бг.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button