ЛЮБОПИТНО

Обичате палачинки? Задължително прочетете този материал

Въпреки че е вкусно, по-добре е да не злоупотребявате с палачинките. Преяждането с това „тежко ястие“ заплашва с негативни последици за тялото.

Според общопрактикуващия лекар ендокринолог Елена Киселева си струва да ядете не повече от 100 г палачинки наведнъж – една голяма или 4-5 малки.

Тя каза, че преяждането с палачинки е особено опасно за хора със стомашно-чревни заболявания, включително язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и гастрит и езофагит.

„От гледна точка на стриктното спазване на принципите на правилното хранене, най-добрата палачинка е неизядената палачинка“, обясни Киселева, но добави, че ако се спазват редица правила, щетите могат да бъдат сведени до минимум.

По-специално, преди да ядете палачинки, не трябва да организирате дни на гладно или да преминавате към диети. И няколко часа преди хапването на този десерт можете да изядете няколко супени лъжици трици, например с кефир.

Киселева отбеляза, че това ще помогне да се заглуши чувството на глад и да се създаде пречка за усвояването на въглехидратите.

Лекарят напомни и за здравословните пълнежи за палачинки. Сред тях трябва да обърнете внимание на нискомасленото извара и сирене, както и леко осолена риба./jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button